Signert kontrakt på messa: Skal innrede ny longliner

Signert kontrakt på messa: Skal innrede ny longliner

21. august 2024  ·  Ukategorisert

Maritime Montering har signert en kontrakt med det norske verftet Båtbygg, og har dermed sikret seg oppdraget med å innrede den nye longlineren til australske Austral Fisheries Ltd.

— Det er veldig kjekt at rederiet kommer helt fra Australia til Måløy, hvor Båtbygg holder til, for å bygge nye «Austral Odyssey», innleder Stian Madsen, CEO i Maritime Montering når Nor-Fishing besøker standen.

Austral Fisheries er et av Australias største kommersielle fiskeselskaper. For å sikre at det nye fartøyet seiler med høyest mulig komfort, skal Maritime Montering innrede både kommersielle og tekniske arealer. Kontrakten med Båtbygg ble signert på første messedag.

— Nor-Fishing er messe nummer én for oss. Denne bransjen baserer seg mye på nettverk og relasjoner, og å komme hit fysisk og treffe gamle kjente og stifte nye bekjentskaper er ekstremt viktig.

Eksperter på skipsinnredning

Maritime Montering ble startet i Odd Birkelands garasje i 1981 – og har for lengst vokst seg ut av garasjen, med avdelinger og underselskaper verden over.

— Vi leverer alt innen skipsinnredning, over hele verden. Den siste tiden har hele bransjen sett et oppsving med flere nybygg og ombygg hos både norske og utenlandske verft. Vi har vært både heldige og dyktige når vi har truffet med konseptet vårt, utdyper Madsen.

Konseptet vises frem i A-hallen, hvor standen er innredet med samme gulv og møbler de bruker om bord fartøyene.

 — Målet er å skape gode arbeidsplasser for mannskapet og gode miljøer for passasjerene ved å løfte opp interiøret.

Ferdigstilles i 2025

Austral Odyssey skal brukes til dyphavsfiske av tannfisk nord for Antarktis. Med sin lengde på over 68 meter, og bredde som passerer 14 meter, får fartøyet en lastekapasitet på sju hundre tonn. Båten skal driftes av et mannskap på trettitre mann.

— Vi er veldig glade for å ha blitt valgt av Båtbygg, og nå skal vi arbeide med prosjektet frem mot ferdigstilling i 2025. I mellomtiden gleder vi oss allerede til Nor-Fishing i 2026, avslutter Madsen.