Kan overleve i sjøen i seks timer med denne nyvinningen

Kan overleve i sjøen i seks timer med denne nyvinningen

24. august 2022  ·  Ukategorisert

Siden tapet av broren Per-Øyvind har Torbjørn Johnsen ønsket å gjøre noe for å minimere risikoen for dødsfall ved ulykker. Som leder for Ahlsells fiskeri- og havbrukssegment har han endelig oppnådd drømmen – og innovasjonen stilles ut på Nor-Fishing 2022 i D-hallen.

Johansen demonstrerer engasjert hvordan overlevelsesdrakten Øy-Vind Survive – oppkalt etter broren – lar fiskere som har falt over bord overleve i sjøen i hele seks timer.

Det som ofte forårsaker drukningsulykker ved fall over bord er den smertefulle nedkjølingen fra det iskalde sjøvannet. Kroppen stivner og man får panikk. Øy-Vind Survive er en 100 % vanntett overlevelsesdrakt og arbeidsdress, som forhindrer vannet fra å trenge inn i dressen, sier Johansen når vi møter han på stand.

Fikk idéen etter en lokal ulykke

Idéen til dressen kom etter at bekjente fiskere falt over bord like ved Johansens hjem utenfor Bergen. Det var vinter, dårlig vær og kald sjø. Fiskerne overlevde heldigvis.

Ulykken var likevel alvorlig, og det fikk meg til å tenke på hva vi som grossist kunne bidra med for å bedre sikkerheten på havet. Det siste året har vi jobbet med å utvikle Øy-Vind Survive, og vi fikk Hansen Protection som er ledende produsent av overlevelsesdrakter med på laget for å produsere dressen.

Allerede solgt på messen

Ryktet om dressen rakk allerede å spre seg på messen første dag. Johansen melder om flere salg.

Vi har hatt en enorm trafikk her og fått flere nye kunder som har bestemt seg for å bruke Øy-Vind Survive som standarduniform. Dressen er spesielt godt egnet for småbåter som drives av få personer. Er du alene i sjarken er det en trygghet at en sensor i drakten automatisk sender ut mayday på AIS-nettverket når den kommer i kontakt med vannet, og at du kan overleve i mange timer mens du venter på redningsmannskapet – selv om du er alene.

Er du interessert i en demonstrasjon, ta turen innom stand D-382 i D-hallen!