Nor-Fishing for the Youth – 23.-24. august 2022

Nor-Fishing for the Youth – 23.-24. august 2022

31. mai 2022  ·  Ukategorisert

Bli en #havredder du også!

Under verdens største teknologimesse for fiskerinæringen inviterer Stiftelsen Nor-Fishing skoleklasser fra barne- og ungdomsskolen til å komme tett på havet og alle mulighetene som finnes i det blå havrommet. Vi ønsker å vekke nysgjerrighet og interesse, skape engasjement og spre kunnskap.

Deltagelse er gratis og skoleklassene som deltar vil få tildelt et eget havredder-diplom.

Alle barn og unge har på en eller annen måte et forhold til havet. Det gjennom å spise fisk eller sjømat, bading, plukke stein og skjell i fjæra. Eller fange tanglopper og små krabber til å ha i bøtta på en varm sommerdag.

Fra hav til bord er en lang prosess. Det starter med at fisk og sjømat høstes for så å fraktes til land, sløyet og lagt på is. Deretter fraktes råvarene ut til for eksempel butikker og restauranter. Hjemme spises både fisk eller sjømat kokt, stekt, grillet, dampet og marinert.

På Brattørkaia venter et morsomt, lærerikt og engasjerende program. Her vil elevene bli inspirert til å bruke alle sansene sine, undre seg, stille spørsmål og finne svar på:

  • Hvorfor det er viktig å ta vare på havet?
  • Hvordan kan alle bidra til et bærekraftig hav og havbruk?
  • Hvor enkelt det er å lage digg og smart mat med fisk og sjømat.
  • Biologisk mangfold i eget nærmiljø.
  • Høsting og bruk av naturressurser.
  • Hvilke jobber man kan ha i sjømatsektoren og hva man gjør i disse jobbene.

Som en rød tråd – eller snarere grønn og blå tråd – gjennom hele arrangementet ligger respekten for havet og hvordan vi sammen bidrar til at alle får nyte godt av alt det havet har å by på, det også i fremtiden.

Arrangementet er gratis og primært tilpasset for 3. – 7. klasse, men også ungdomsskoleklasser vil ha utbytte av å delta.

Tid og sted for arrangementet:

  • Tirsdag 23. august
  • Onsdag 24. august

Tidspunkt for booking og oppmøte begge dagene:

  • Kl. 09.00-11.00
  • Kl. 11.30-13.30

Sted: Brattørkaia i Trondheim – på fremsiden av Pirbadet og Clarion hotell.
Transport: Rutebuss og gå av på bussholdeplassen «Pirbadet».

NB: Det er begrenset med plasser og «førstemann til mølla» gjelder derfor ved booking.

Samarbeidspartnere:

  • Blått kompetansesenter
  • Domstein
  • Geitmyra matkultursenter for barn
  • Lian Tunet
  • Mausund Feltstasjon
  • Miljøagentene
  • Norges Fiskarlag
  • Norges sjømatråd
  • NTNU
  • Sjømat Norge
  • Sjømatbedriftene
  • Stiftelsen Nor-Fishing
  • Trondheim Kommune
  • Unge kokker
  • Vitensenteret
  • Vitenskapsmuseet