Vinneren av Innovasjonsprisen: Liegruppen og Salt Ship Design

Vinneren av Innovasjonsprisen: Liegruppen og Salt Ship Design

21. august 2018  ·  Ukategorisert

Liegruppen og Salt Ship Design har vunnet Nor-Fishings Innovasjonspris for 2018 for sitt nye høyteknologiske, kostnadseffektive og miljøvennlig fiskefartøy. «Libas» gikk seirende ut i tett konkurranse med de andre finalistene.

Juryen merket i sin innledning at vinneren hadde stort potensiale for å påvirke markedet i positiv retning. Salt Ship Design poengterte i sin tale at innovasjonsprosessen hadde vært både spesiell og utfordrende.

«Vi ble kontaktet av en fisker som ville ha det mest miljøvennlige fartøyet i verden, driftet av flytende naturgass, med elektriske vinsjer – og det skulle se ut som en yacht. I tillegg kunne han fortelle at produksjonen startet om 2 måneder. Det har med andre ord vært en morsom og unik innovasjonsprosess», sa styreformann Egil Sandvik i Salt Ship Design under takketalen.

I etterkant av utnevnelsen forteller Sandvik at det er en ære å vinne prisen. «Vi har brukt mye tid og energi på dette prosjektet, inkludert mange dugnadstimer, så det er flott å få en påskjønnelse for arbeidet», sier han.

Han fremhever både rederiet og andre deltagere i prosjektet som avgjørende. «Det er rederiet som tar risikoen i et slikt prosjekt. I tillegg har underleverandørene vært fleksible og samarbeidspartnerne våre hardtarbeidende», sier Sandvik.

Sandvik og kollegene har allerede begynt å se fremover. «Vi antar at det blir flere gassbåter fremover og at flere nå vil se på samme teknologi. Samtidig ser vi et uforløst potensial i teknologien som vi allerede jobber videre med. Eksempelvis er det nedkjølte tanker med fisk rett ved de nedkjølte gasstankene fartøyet drives av – og her kan vi bli enda smartere med tanke på energiutnyttelse.»

Vinneren mottok en sjekk på 100 000 norske kroner og akvarellmaleriet «Ved Nidelven» av Jan Berg.

Foto: Gerhardsen & Karlsen / Snølys