Vinneren av Innovasjonsprisen: Liegruppen og Salt Ship Design

Vinneren av Innovasjonsprisen: Liegruppen og Salt Ship Design

21. august 2018  ·  Ukategorisert

Liegruppen og Salt Ship Design har vunnet Nor-Fishings Innovasjonspris for 2018 for sitt nye høyteknologiske, kostnadseffektive og miljøvennlig fiskefartøy. «Libas» gikk seirende ut i tett konkurranse med de andre finalistene.

Juryen merket i sin innledning at vinneren hadde stort potensiale for å påvirke markedet i positiv retning. Salt Ship Design poengterte i sin tale at innovasjonsprosessen hadde vært både spesiell og utfordrende.

«Vi ble kontaktet av en fisker som ville ha det mest miljøvennlige fartøyet i verden, driftet av flytende naturgass, med elektriske vinsjer – og det skulle se ut som en yacht. I tillegg kunne han fortelle at produksjonen startet om 2 måneder. Det har med andre ord vært en morsom og unik innovasjonsprosess», sa styreformann Egil Sandvik i Salt Ship Design under takketalen.

I etterkant av utnevnelsen forteller Sandvik at det er en ære å vinne prisen. «Vi har brukt mye tid og energi på dette prosjektet, inkludert mange dugnadstimer, så det er flott å få en påskjønnelse for arbeidet», sier han.

Han fremhever både rederiet og andre deltagere i prosjektet som avgjørende. «Det er rederiet som tar risikoen i et slikt prosjekt. I tillegg har underleverandørene vært fleksible og samarbeidspartnerne våre hardtarbeidende», sier Sandvik.

Sandvik og kollegene har allerede begynt å se fremover. «Vi antar at det blir flere gassbåter fremover og at flere nå vil se på samme teknologi. Samtidig ser vi et uforløst potensial i teknologien som vi allerede jobber videre med. Eksempelvis er det nedkjølte tanker med fisk rett ved de nedkjølte gasstankene fartøyet drives av – og her kan vi bli enda smartere med tanke på energiutnyttelse.»

Vinneren mottok en sjekk på 100 000 norske kroner og akvarellmaleriet «Ved Nidelven» av Jan Berg.

Les mer om innovasjonsprisvinneren

Foto: Gerhardsen & Karlsen / Snølys