Unge lovende med store visjoner: Vinnerne av Student Camp 2024 er kåret!

Unge lovende med store visjoner: Vinnerne av Student Camp 2024 er kåret!

22. august 2024  ·  Ukategorisert

Årets Student Camp på Nor-Fishing har nok en gang vært en smeltedigel av innovasjon og samarbeid mellom engasjerte studenter. Over to dager har de jobbet sammen for å finne løsninger på bransjens mest presserende utfordringer.

Vinnergruppen utmerket seg med sitt prosjekt, som sømløst kombinerte digitalisering, bærekraft og tverrfaglighet.

Dette er vinnergruppen:

Sigurd Nash Reksen, bachelorstudent i biologi ved NTNU
Hanna Sannes, mastergradsstudent i biologi ved UiB
Fahim Anwar, doktorgradsstudent i internasjonal business ved NTNU

Fra tradisjon til innovasjon: En digital fremtid

Vinnergruppen har jobbet med problemstillingen om hvordan digitalisering kan brukes til å fremme bærekraft innen fiskeri og havbruk.

— Etter å ha snakket med utstillere på forskjellige stander, fikk vi innsikt i utfordringer de står overfor. Vi har et behov for økt digitalisering i en næring som fortsatt er preget av tradisjonelle metoder, forteller Sigurd.

Gruppen brukte tiden på messen til å kartlegge de felles utfordringene som både fiskeri- og akvakulturnæringen står overfor, og kom fram til en løsning som både kan forbedre datainnsamling og fremtidig prediksjon av gyteområder.

— Vi fant ut at det er veldig lite god data på områder hvor fisk gyter. Ved å digitalisere og modernisere denne informasjonen, kan vi både forbedre dagens drift, og forutsi miljømessige forhold ti til tjue år frem i tid, forklarer Hanna.

Løsningen til studentene vil kunne bidra til å forhindre feilplasserte lokaliteter som kan stå i veien for utviklingen av et sunt maritimt miljø.

Et tverrfaglig samarbeid

Gruppemedlemmene, som ikke kjente hverandre før de ankom Nor-Fishing, måtte raskt finne ut hvordan de kunne få mest mulig ut av samarbeidet på kort tid.  

— Vi ble delt inn i grupper og startet med å kartlegge hverandres styrker. Dette hjalp oss med å raskt forstå hvordan vi kunne samarbeide effektivt, forteller Fahim.

Hanna og Sigurd med bakgrunn fra biologi, kombinert med Fahim sin kompetanse på innovasjon og entreprenørskap, hjalp dem med å utvikle en helhetlig løsning som kan være relevant for både fiskeri og akvakultur.

Et viktig samlingspunkt

Ingen av gruppemedlemmene har tidligere deltatt på Nor-Fishing, men de er alle enige om at arenaen er uvurderlig for studenter som ønsker å gjøre en forskjell i næringen.

— Jeg visste ikke helt hva jeg kunne bidra med som student før jeg kom hit, men her har vi fått muligheten til å komme med ideer og bli tatt på alvor av industrien, sier Sigurd.

— Å møte arbeidslivet på denne måten har vært utrolig nyttig. Vi har lært mye av ulike bedrifter, andre studentgrupper og fått et bredere perspektiv på våre muligheter i fremtidig arbeidsliv, sier Fahim.

Opplevelsen og erfaringene fra Student Camp har også sådd frøene for fremtidig samarbeid.

— Vi har allerede snakket om å dra på andre messer sammen. Jeg håper vi kan holde kontakten, ikke bare med gruppen vår, men også med de andre deltakerne på campen, avslutter Hanna.

Se hele vinnerpitchen her: