Rapport fra messehallene: Møtte du disse utstillerne?

Rapport fra messehallene: Møtte du disse utstillerne?

22. august 2024  ·  Ukategorisert

Utstillerne på årets messe viser frem det brede spekteret av innovative løsninger, produkter og tjenester som er tilgjengelige for fiskerinæringen.

Vi har snakket med fem utstillere som på hver sin måte bidrar til en mer effektiv, trygg og bærekraftig fremtid for fiskerinæringen.

Montebello Diagnostics: Matsikkerhet og hygienekontroll

Montebello Diagnostics, representert på stand av Anne Steffensen og Pernille Storm Weum, tilbyr mikrobiologiske tester for å sikre matsikkerheten i fiskerinæringen.

— Løsningene våre gjør det enklere for bedrifter å utføre egne analyser for blant annet salmonella og listeria, noe som bidrar til å opprettholde høy kvalitet på fisk og sjømat. Det er første gang vi er på Nor-Fishing, og det har virkelig vært en suksess, forteller Pernille.

— Vi har hatt mange nysgjerrige besøkende som har vist stor interesse for produktene våre. Det er nyttig og fint å se at matsikkerhet og hygienekontroll er vel så interessant for fiskerne som nye redskaper og teknologi.

Marport Norge: Fangstkontroll og presisjonsfiske

Gunnar Grimsås og hans team i Marport Norge, leverer avanserte sensorer som gir fiskerne nøyaktig informasjon om fangsten og forholdene under fiske.

— Med teknologi som måler alt fra dybde på trålen til mengden fisk i posen, hjelper sensorene våre fiskerne med å optimalisere fangsten uten å overfiske, forteller Gunnar.

— Nor-Fishing et viktig møtepunkt, der man både møter gamle kjente og knytter nye kontakter.

Lederne: Støtte og trygghet for mellomledere

Som den eneste fagforeningen på årets messe, har Lederne, representert av Anette Light og Audun Arne Ingvartsen, markert seg som en viktig ressurs for mellomledere i fiskerinæringen.

— Vi tilbyr juridisk støtte, hjelp med lønnsforhandlinger, og er en sparringspartner for ledere og mellomledere i næringen. Responsen har vært utelukkende positiv fra besøkende, og vi har møtt både nåværende og potensielt nye medlemmer, forteller Anette engasjert. 

 — Tilstedeværelsen vår på Nor-Fishing er viktig for å komme tett på fiskerne og være synlige. Målet er å bygge broer, vise at det finnes støttespillere man kan lene seg på, og kanskje få noen nye medlemmer. 

Ditech: Smøreolje og filtersystemer for tryggere skipsdrift

Ditech, med Johannes Solsvik i spissen, leverer avanserte filtersystemer som sikrer at smøreolje og diesel om bord alltid er ren og fri for uønskede partikler.

— Filtrering kan være kritisk for å unngå havari og å sikre effektiv drift. Produktet vårt Green Oil, renser smøreolje kontinuerlig og har blitt et populært valg blant rederier. Messeopplevelsen har vært svært positiv, og vi opplever stor interesse for løsningene våre – til tross for at været ikke har vært helt på vår side, sier Johannes med et smil.

Norsap: Komfort og ergonomi for kapteiner

Norsap fra Kristiansand, med Kent Beresford som salgssjef, er kjent for sine kapteinstoler som kombinerer komfort og funksjonalitet. Deres nyeste dempestol, lansert i fjor, har allerede blitt en favoritt blant norske fiskere.

— Med muligheter for individuell tilpasning, sørger disse stolene for at kapteiner kan utføre arbeidsoppgavene sine mest mulig komfortabelt, selv på lange vakter, forklarer han, og viser frem deres mest avanserte modell som kan roteres 360 grader og brukes både stående og sittende.

Beresford er svært fornøyd med årets messe, som han beskriver som en av de beste for Norsap noensinne, og ser frem til å delta igjen i 2026.