Ofte stilte spørsmål om overnatting

Hva er hotellkapasiteten i Trondheimsområdet?
Hotellkapasiteten i Trondheim er i 2024 på 4600 hotellrom/8000 senger, og vil øke med 200 hotellrom fra sommeren 2024. Det er planer om å bygge to nye, store hoteller i Trondheim de neste årene som vil øke kapasiteten ytterligere. I tillegg til hotellrom så finnes det mange andre overnattingsmuligheter gjennom aktører som Airbnb, Finn og Booking. Under Aqua Nor i 2023 var det over 300 ledige overnattingsmuligheter på Airbnb alene i messeperioden.

Sørg for å få med deg nyttig informasjon og siste nytt om overnatting under Nor-Fishing 2024 ved å abonnere på vårt nyhetsbrev her.

Har reisebyråer eller Stiftelsen Nor-Fishing monopol på hotellrommene i Trondheimsområdet?
For å sikre overnatting til utstillere og besøkende har Stiftelsen Nor-Fishing, heretter kalt NF, allokert store deler av hotellrommene hos partnerhotell. Dermed unngår vi at mange hotellrom blir stående tomme, og vi sikrer samtidig at hotellkapasiteten i regionen utnyttes på en optimal måte.

Merk: hoteller som ikke ønsker avtale med NF opererer i enkelte tilfeller med minimum antall netter. Det samme kan gjelde romkapasiteten NF ikke får allokert hos øvrige aktører.

Hvorfor allokerer NF hotellrom?
Dette gjøres for å sikre at både utstillere og besøkende får muligheten for å booke hotellrom. Hadde vi ikke gjort det, ville store nasjonale og internasjonale aktører kjøpt opp rommene og solgt de videre til en langt høyere pris. Dagens løsningen gjør at alle utstillere som har booket stand før januar 2024 er sikret x-antall hotellrom.

Hvordan fordeles de allokerte hotellrommene?
For utstillere er modellen at x-antall rom fordeles etter standstørrelse. Se tabell under.

Hvem bestemmer hotellprisene?
Hotellene setter selv prisene på sine egne hotellrom. Generelt gjenspeiler hotellprisene i Norge og internasjonalt etterspørselen i markedet. Det er ulovlig med prissamarbeid.

Hva er gjennomsnittlig pris på hotellrommene?
Snittprisen på hotellrom var på 3200 kroner under Aqua Nor i Trondheim i august 2023. Dette er ikke høyere prisnivå enn sammenlignbare messeperioder i andre byer. Det er gode tilbud på leiligheter og hus i Trondheim sentrum og i bynære områder.

Når starter salget av hotellrom til messen?
Booking av hotellrom åpner i midten av januar 2024 for utstillere. Nøyaktig dato blir kommunisert i våre kanaler og i nyhetsbrev i god tid før booking åpner. Hos aktører som Airbnb, Finn og Booking er booking åpen hele året.

Hva er alternativet til hotellrom i Trondheimsområdet?
Privat utleie er en veldig god løsning og er populært blant våre utstillere og besøkende. Mange benytter seg av mulighetene hos Airbnb. Her kan du se tilgjengelige overnattingssteder på Airbnb.

Messen foregår midt i Trondheim sentrum og det er gode muligheter for å leie flotte leiligheter og hus i nærheten av messeområdet. Utforsk populære, bynære områder som Byåsen, Lade og Ranheim som har gode bussforbindelser til Trondheim sentrum.

Se kart over Trondheim her

Tjener NF penger på salg av hotellrom i forbindelse med messene?
NF formidler i perioden januar til mars hotellrommene som vi har fått allokert. Reisebyrået G-Travel bistår med dette. NF tjener ikke penger på formidlingen av hotellrom, men dekker kostnadene med jobben og innleide ressurser.

Abonner på vårt nyhetsbrev og sørg for å få siste nytt om Nor-Fishing rett i innboksen.