Over femti land representert på Nor-Fishing 2024

Over femti land representert på Nor-Fishing 2024

22. august 2024  ·  Ukategorisert

Tusenvis av folk har samlet seg i Trondheim denne uka. Det er kommet besøkende og utstillere fra hele 53 land til årets messe. Med seg har de tatt en rekke spennende produkter og løsninger som har skapt masse interesse og ført til signering av flere kontrakter.

Fiskerinæringen er en global industri, hvor nasjonene samarbeider på tvers av landegrensene for å høste av havene på en best mulig, og mest mulig bærekraftig måte. Å ha et fast treffpunkt, i en travel arbeidshverdag som for mange er til sjøs, har stor betydning for mange av messas besøkende og utstillere.

Vi har blant annet hørt fra Maritime Montering, som etter flere runder samtaler endelig møttes rundt bordet for å signere en kontrakt med Båtbygg om innredningen av en ny longliner for det australske selskapet Austral Fisheries Ltd.

Paviljonger og fellestander

Minimum femtitre nasjoner er representert på Nor-Fishing 2024. Tradisjon tro stiller mange land mannsterke med egne paviljonger – blant annet er den danske paviljongen på plass i D-hallen «som vanlig».

I tillegg har land som Italia og Tyrkia markert sin tilstedeværelse med egne stander. Blant utstillerne finner vi en drøss med internasjonale selskaper og stander som bemannes av folk fra alle verdens kanter.

Kom helt fra Kina

I C-hallen treffer vi Wang Rong, Manager i kinesiske Xiamen Rich Fishing Nets Ltd. Hun er med på messa for fjerde gang, og er en av flere utstillere fra Asia, som er en viktig verdensdel i fiskeri- og havbruksnæringen.

— Vi var naturligvis ikke her under pandemien, så det er fint å være tilbake. De fleste kundene våre er i A og D-hallen i år, så selv om vi har stand i C-hallen, har jeg tilbrakt en del tid der for å treffe kundene, sier Rong.

I tillegg til at messehallene bugner av utstillere med det siste av teknologi, har messen vært sentrum for å utveksle det siste innen forskning fra flere land.