En smak av messa

En smak av messa

20. august 2024  ·  Ukategorisert

Norsk sjømat er verdsatt verden over for sin gode kvalitet. Messeområdet under årets Nor-Fishing bugner av herlige smakebiter– og vi har testet noen av delikatessene.

Lange dager på messen kan føre til rumlende mager. Derfor er det ekstra stas at flere av utstillerne og paviljongene deler ut deilige smaksprøver på stand, med lokale råvarer fra deres regioner.

Smaker fra nord

På paviljongen til Norland Fylkeskommune får du smake på blant annet røkt hval med rødbetehummus, boknafisk med tomatsalsa og røkt ørret med urtekremost.

Fylkeskommunen har hatt med seg samme kokk på messa i mange år.

— Smaksprøvene er alltid populære og trekker mye folk. I år har råvarene blitt tilberedt med blant annet asiatiske og middelhavsinspirerte smaker, noe som har slått veldig godt an, forteller den hyggelige damen på stand, Anna.

Lokal mat av elever ved Måløy VGS

Vestland Fylkeskommune har med seg elever fra Måløy videregående skole som står for kokkeleringen på stand i år. Fisken de bruker i rettene sine er fisket av medelever på skolebåten Skulebas.

— Her lager og serverer vi mat til alle som har stand under Vestland Fylkeskommune sin paviljong. I tillegg lager vi smaksprøver til besøkende hver dag under hele messa, forteller elev Dina. 

Dina viser frem en av fristelsene; sin hjemmelagde «brandadkule» av hvit fisk, hjortepølse, røkt torsk, fiskekaker og konfektkake.

En gastronomisk fornøyelse

Ved paviljongen til Møre- og Romsdal fylkeskommune finner du Ole som varter opp med delikate smaksprøver. Til vanlig jobber han som kjøkkensjef på Atlanterhavsparken i Ålesund, og dette er hans syvende gang på messa. Med seg har han kollega Maria og lærling Lukas.

— Her har vi hvalkjøtt fra Myklebust på Harøy, grønn peppersaus med cognac og litt kål, forteller Ole, og viser frem et brett med smaksprøver.

Dandert pent ved siden finner vi klippfisk med potetkrem og tomat, og Juviksild med agurk, rømme og rugbrød. En fryd for både øyne og gane.