Slik var Nor-Fishing 2022 – høydepunkter fra messedagene

Slik var Nor-Fishing 2022 – høydepunkter fra messedagene

26. august 2022  ·  Ukategorisert

Det er fire år siden forrige ordinære Nor-Fishing-messe ble arrangert i Trondheim. Gleden over å endelig møtes igjen var dermed skyhøy i år. Men, helt ordinær var ikke Nor-Fishing 2022 – årets messe var for første gang tilført et ekstra element: Nor-Fishing Digital.

Daglig leder i Stiftelsen Nor-Fishing, Kristian Digre, og messesjef Kari Steinsbø, oppsummerer Nor-Fishing 2022.

– Det er to ting som oppsummerer årets Nor-Fishing. For det første har stemningen vært fantastisk over hele linjen. Sola har skint, humøret har vært på topp og engasjementet stort. For det andre melder utstillerne om stor suksess på forretningssiden, med mange signerte avtaler. Det har vært en flott uke for både «business og pleasure».

Nor-Fishing Digital 2022

Med Arne Hjeltnes i spissen har seerne fulgt de store begivenhetene i på messeområdet rundt Trondheim Spektrum, sett debatter, besøkt utstillere og knyttet kontakter på tvers av landegrenser og reisemuligheter, gjennom Nor-Fishing Digital. Den digitale utvidelsen av messen har blitt godt mottatt av fire tusen seere gjennom uka.

Nor-Fishing Digital er åpen helt frem til juli 2023, slik at du kan se høydepunktene om og om igjen – og ikke minst, bruke plattformen til å holde kontakt med nettverket ditt.

En rød (grønn) tråd

Et gjentagende tema gjennom messens fire dager var bærekraft og det grønne skiftet i fiskerinæringa – fra Mørenots donasjon til Ocean Cleanup til barne- og ungdomsarrangementet Nor-Fishing Youth som trakk frem havet som ressurs i fremtiden, og innleggene på Fagkonferansen.

– Som næringens viktigste møteplass er Nor-Fishing tilretteleggeren for at fiskerinæringa skal gjennomføre det grønne skiftet. Fiskere, leverandører, politikere og forskere – alle er til stede. Alle deler muligheter, innovasjon og teknologi som bidrar til en bærekraftig næring, på ett sted, sier Steinsbø.

En messe for alle aldersgrupper

Nor-Fishing skal ikke bare være et sted for teknologi, forretning og fag. Messen tar sats på å skape stolthet over fiskerinæringa som en av Norges fremste inntektskilder. I år har derfor arrangementet Nor-Fishing Youth blitt arrangert for første gang.

Tusen barn deltok på barne- og ungdomsarrangementet da Nor-Fishing med samarbeidspartnere inviterte til en helspekket sanseopplevelse. Barna har fått lukte, smake og kjenne på ulike arter fra sjøen. En stor bonus var at H.M. Dronning Sonja tok turen og hilste på barna.

Mandag

På mandag ble fagkonferansen «More food from the oceans – with fisheries into the green shift» arrangert for fysisk for første gang. Stiftelsen er svært fornøyd med oppmøtet, et dyktig og engasjert publikum, og de innsiktsfulle foredragene fra foreleserne.

Tirsdag

H.M. Dronning Sonja åpnet Nor-Fishing 2022 til stor jubel fra publikum. Etter å ha klippet båndet tok dronningen turen til flere stander og arrangementet Nor-Fishing Youth for å besøke barna som lærte om havets skatter. Vinneren av Innovasjonsprisen ble kåret, paviljongene hadde sine offisielle åpninger med taler og servering og den tradisjonelle festmiddagen gikk av med et brak på kvelden.

Onsdag

Andre messedag var det knyttet stor spenning til det storflotte besøket fra mesterkokk Davy Tissot, som serverte utsøkt sjømat i Konferansesalen. Utstillerne presenterte svært innovative nyvinninger på standene, og det ble avholdt en viktig debatt om likestilling i næringa rett etter en historisk kontraktsignering med formål å bekjempe trakassering. På Nor-Fishing Digital fikk seerne artig besøk av Sig Hansen kjent fra Deadliest Catch. Dagen ble avrundet med herlig «street food» på kveldens uformelle fest.

Torsdag

Torsdag startet utdelingen av Beste Stand-prisen, som i år gikk til Ranheim Paper & Board for deres flotte stand bygget på gjenbrukte materialer. Mørenot dro i gang en stor fundraiser for Ocean Cleanup, Fiskeridirektoratet serverte oss vår daglige skål av den nydelige fiskesuppen deres, og uteserveringen dro fremdeles mange ut i sola.

Fredag

Fredag er som kjent studentdagen, og hundrevis av skarpe hoder tok turen til Nor-Fishing for å bli kjent med bransjen og potensielle karrierer. I år har vi også arrangert en Innovasjonskonkurranse for dyktige studenter som har jobbet med et case gjennom messedagene, der vinneren fikk tildelt 10 000 kroner.

Tusen takk for nok en fantastisk Nor-Fishing-messe til alle deltagere, utstillere, samarbeidspartnere og seere!