Regjerende Bocuse d’Or-mester til Nor-Fishing

Regjerende Bocuse d’Or-mester til Nor-Fishing

19. august 2022  ·  Ukategorisert

Neste uke går fiskerimessen Nor-Fishing av stabelen i Trondheim. På gjestelisten står en av verdens beste kokker; regjerende vinner av kokkekonkurransen Bocuse d’Or, Davy Tissot. Tissot skal tilberede sjømatretter av lokale råvarer for publikum. Samtidig lanseres datoene for Bocuse d’Or i Trondheim 2024.

Nor-Fishing er en av verdens største messer for fiskerinæringen og samler årlig tusenvis av deltagere fra en rekke nasjoner i Trondheim Spektrum. At superkokken besøker fiskerimessa underbygger den sterke posisjonen Trondheim har tatt som både mat- og teknologihovedstad.

— Vi ser svært frem til å få celebert besøk av Davy under messen, og se hans kunnskaper i sving når han tilbereder fantastiske retter med verdens beste sjømat – som man finner rett utenfor kysten av Trøndelag, forteller daglig leder i Stiftelsen Nor-Fishing, Kristian Digre.

Tissot serverer mat i Konferansesalen i Trondheim Spektrum, onsdag 24. august klokka 11:00.

Sjømat i verdensklasse i Trondheim Spektrum

Fiskerimessen avholdes mellom 23. – 26. august i Trondheim Spektrum i år. Teknologi, innovasjon og forskning i fiskerinæringen er sentrale temaer; og resultatet av bransjens innsats presenteres på matfatet av Tissot.

— Tissot skal være på messen på onsdag og tilberede sjømat i konferansesalen i Trondheim Spektrum. I tillegg skal han delta i den digitale messekanalen Nor-Fishing Digital, sammen med Arne Hjeltnes. De møtes på Elvescenen utendørs for en svært spennende samtale om laksen, sier Digre.

Tissot skal også besøke barne- og ungdomsarrangementet Nor-Fishing Youth, som arrangeres for første gang i samarbeid med Unge Kokker. Arrangementet er allerede fullbooket, og det ventes mange ivrige barn og unge når superkokken kommer innom.

Lanserer datoene for Bocuse d’Or 2024

Tissot er oppvokst i Frankrike og startet i restaurantbransjen allerede som trettenåring. Han fikk sin første Michelin-stjerne i 2005, og vant den prestisjefylte kokkekonkurransen Bocuse d’Or i 2019 og 2021. Tidligere i år ble det kjent at Trondheim skal være vertsby for Bocuse d’Or i 2024.

— Trondheim er en sterk mathovedstad, både med tanke på lokal råvareproduksjon og den høye kvaliteten mange av byens restauranter holder. Derfor synes vi det er passende at datoene for, og innholdet i Bocuse d’Or 2024 lanseres på Nor-Fishing i forbindelse med besøket fra Tissot, avslutter Digre.